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The Most Micro-brewery follows on from our existing micro-brewery projects of Hostivar 1 and 2, Trautenberk and Spojovna. These were designed by the studio for a network of shareholder owners. This time, the micro-brewery is located on the outskirts of Most – a town in the Ustí nad Labem region in northwest Bohemia. The building, utilising a minimalist design, is built on a rectangular ground plan on Pod Koňským vrchem Street. The town’s complexity and the relatively complicated plot has led us to a solution using a simple shape. The brick façade features two significant glass areas at both ends. One side offers an open view to the interior; the other side allows a view of the brewery. Between these large windows, the façade consists of pale brickwork. Designed according to the functional needs, the elongated building contains two main operational units. The northern part includes the brewery producing the key item – beer. The opposite side of the building houses the restaurant with a tap room and a kitchen. The interior’s design is also minimalistic. Most of the walls were finished with rough plaster and painted white. In various places, for example in the toilets and kitchen area, the brick walls are complemented with ceramic wall tiles. The main public space of the building – the restaurant – combines wooden furniture with metal details, steel construction components and brush-finished concrete floors. At the centre of the restaurant are two main counters – a serving tap bar and a standing bar.

 

 

 

 

SITE PLAN

 

 

 

Dominating the façade is the graphic, black steel plate logo featuring the letter “M”. As the focal point of the façade, the logo articulates the overall straightforward image of the building and communicates with its surroundings. It also relates to the beer brewed inside. Adjacent to the restaurant is a terrace partly covered by a wired construction. In the summer months, the construction will have hops climbing up it, just like in the nearby hop gardens.

 

 

 

 

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더 모스트 마이크로 브루어리는 작은 양조장이다. 호스티바 1, 2와 트라우텐베르, 스포요브나의 뒤를 잇는 이곳은 주주들 간의 네트워크를 위하여 설계됐다. 이번 프로젝트는 북서 보헤미아의 유스티나드 라벰 지역에 있는 마을인 모스트의 외곽에 자리 잡고 있다.
미니멀한 디자인을 활용한 이 건물은 포드 콘스킴베르셈 거리의 직사각형 대지에 건설되었다. 주변 마을의 다양성과 복잡한 평면은 단순한 형태를 활용하여 대안을 낼 수 있게 해주었다. 벽돌로 이루어진 파사드는 양 극단에 있는 두 개의 상당한 유리 영역이 특징이다. 한 측면은 내부로의 개방된 전망을 제공하고, 다른 면은 양조장으로의 전망을 보여준다. 이러한 거대한 창문들 사이에 파사드는 옅은 벽돌로 구성되어 있다.
기능에 따라 설계되어 가늘고 긴 건축물은 맥주를 생산하는 양조장과 레스토랑이라는 두 개의 공간을 포함한다. 인테리어도 미니멀 하다. 대부분의 벽들은 거친 석고로 마감됐고 흰색으로 칠해졌다. 화장실과 부엌 영역과 같은 다양한 장소에서 벽돌 벽은 세라믹 타일로 보완되었다. 건축물의 주요 공공 공간인 레스토랑은 목제 가구를 철재 디테일과 결합시키며, 철재 건설 구성 요소들과 브러시로 콘크리트 바닥을 마감했다. 레스토랑의 중심에는 서빙 바와 스탠딩 바가 있다.

 

 

 

 

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파사드를 지배하는 것은 그래픽, 알파벳 “M”이 기재된 검정 로고이다. 파사드의 집중 포인트인, 로고는 건축물의 솔직한 이미지를 분명히 표현하고, 주변과 소통한다. 이는 내부에서 양조되고 있는 맥주와도 연계된다. 레스토랑 가까이에는 부분적으로 배선 공사에 의해 덮인 테라스가 있다. 여름 동안에는 마치 근처의 홉 정원들과 같이 건축물에는 홉이 감겨 올라갈 것이다.

 

 

 

 

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SECTION

 

 

 

 

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FLOOR PLAN

 

 

 

Architect  Design studio ADR
Location  Pod Koňským vrchem, Most, Czech Republic
Site area  4,900m2
Building area  515m2
Gross floor area  515m2
Usable Floor Area  450m2
Design period  2015 - 2018
Completion  2020
Principal architect  Aleš Lapka, Petr Kolář
Design team  Jana Zoubková, Pavel Čermák, Lucia Honc, Zuzana Kollárová
Engineer  Bomart
Client  Pivovar M3(M3 Brewery)
Photographer  BoysPlayNice

 

 

 

해당 프로젝트는 건축문화 2021년 6월호(Vol. 481)에 게재 되었습니다.

The project was published in the June, 2021 issue of the magazine(Vol. 481).

 

June 2021 : vol. 481

Contents : RECORDS COMPETITION OPEN : SEOUL ARCHITECTURE AWARDS & ARCHITECTURAL STORYTELLING CONTEST WITH ME : NEWS / COMPETITION / BOOKS : SKETCH THE REASON WHY I LIKE A PLEIN AIR / ZOSIA JEMIOŁO

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